Bővült a Kar duális képzés kínálata!

A Vajda Papír Kft-vel 2022. május 23-án kötött Együttműködési megállapodás duális képzési gyakorlat indítására alapján elindult a környezetmérnök BSc duális képzés Karunkon.

A képzés  célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják az elméleti és a gyakorlati ismereteket, fejlesszék a munkafolyamatokban a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciákat. A teljes képzési időn átívelően gyakorlati jártasságra tegyenek szert, valamint fejlesszék a munkafolyamatokban a személyi kapcsolatokat és az együttműködést.

A duális képzésről részleteket találsz az alábbi címen, valamint tájékozódhatsz a duális képzést kínáló cégekről: https://rkk.uni-obuda.hu/dualis-kepzes

A több körös kiválasztást követően 2023 február 27-től kezdhette duális gyakorlatát első környezetmérnök szakos hallgatónk a Vajda Papír Kft-nél. A cég családi vállalkozásként indult, ami mára több millió eurót termelő vállalkozássá nőtte ki magát. Ma már nem csak Magyarországon piacvezető, hiszen a higiéniai papírok terén jelentős versenytársai a nagy nemzetközi cégeknek.

A Vajda-Papír Csoport ma már három magyarországi és egy norvégiai gyártóhellyel büszkélkedhet. A legmodernebb technológiát alkalmazzák valamennyi gyártóüzemükben, amely teljes mértékben megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak.

A magasan automatizált berendezések hatékony és fenntartható működést biztosítanak. Gyártóvállalatuk hozzájárul a körforgásos gazdasághoz igazodó, ökológiailag hatékony termékek, gyártási technológiák és folyamatok használatához, valamint az erdők védelméhez. A Vajda-Papír legfőbb értékei: a céltudatosság és kitartás, kiválóság és agilitás, rugalmasság és egyetértés, családi vállalat és nemzetközi jelenlét.

Duális hallgatónknak sok sikert kívánunk a Vajda Papír Kft-nél végzett munkájához és egyetemi tanulmányaihoz, valamint várjuk a duális képzés iránt érdeklődő hallgatókat.

Bodáné Dr. Kendrovics Rita

Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
Környezetmérnöki és természettudományi intézet
intézetigazgató

bodane.rita@rkk.uni-obuda.hu