Büszkék vagyunk! – Bodáné Dr. Kendrovics Rita a Rejtő Kar dékánhelyettese Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapott

Bodáné Dr. Kendrovics Rita, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának oktatási dékánhelyettese a Környezetmérnöki és Természettudományi Intézet igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapta a nemzeti ünnep alkalmából. A díjat a köztársasági elnök adományozta a magyar felsőoktatás területén kiemelkedő munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Érdemrendnek az osztálya, melyet dékánhelyettes asszony 2024. március 14-én vehetett át ünnepélyes keretek között Pintér Sándor belügyminisztertől.

Bodáné Dr. Kendrovics Rita több mint 3 évtizedes, települési integrált víz- és környezetgazdálkodás területén kifejtett oktatói, oktatásszervezési, kutatói, szakpublikációi, valamint társadalmi szervekben való közreműködés területein végzett kimagasló munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.            

Az Óbudai Egyetem Rejtő Karának dékánja, Dr. habil. Koltai László is gratulált a kitüntetéshez: „Bodáné Dr. Kendrovics Rita elkötelezett oktató és kutató, aki kiemelkedő munkát végez az Óbudai Egyetemen. Szakmai tudása, elhivatottsága és emberiessége példaértékű a kollégái és a hallgatók számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyetemünk oktatói gárdájához tartozik.”

Bodáné Dr. Kendrovics Rita a kitüntetés kapcsán elmondta: „Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés. Köszönöm mindazoknak, akik segítették a munkámat az elmúlt években, köszönöm az MTA Vízellátási és Csatornázási Bizottság támogatását. A jövőben is elkötelezetten fogok dolgozni a magyar felsőoktatás fejlesztéséért és az Óbudai Egyetem Rejtő Karának sikeréért.”

Gratulálunk a kitüntetéshez!