PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Környezet Védelméért díj 2023 – a magyar környezetipar legrégebbi szakmai elismerése 2001 óta

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) a legnagyobb hazai környezetvédelmi érdekvédelmi szervezetként fontosnak tartja, hogy a legkiválóbb környezetvédelmi szakemberek tevékenységét évről évre elismerje. A 2001-ben alapított, és ezzel a szakmában a legnagyobb múltú Környezet Védelméért díjjal a Szövetség széles körben kívánja felhívni a figyelmet az elért eredményekre, ezzel inspirációt nyújtva mindazoknak, akik a környezetvédelem területén, a környezetiparban dolgoznak.  Ez a díj nem csupán hagyomány, hanem egy platform a legjobb gyakorlatok megosztására és az ötletek cseréjére. 

A szakmai zsűri a döntésével olyan kiemelkedő tevékenységeket díjaz, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentése, a környezetszennyezések megszüntetése, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell érvényesítése érdekében végeznek.

Díjkategóriák

A Környezet Védelméért díj 2023. évi pályázati felhívása 3 kategóriában várja a jelöléseket. Az egyes kategóriák pályázati feltételei a díjkategóriákra kattintva érhetők el

Vállalkozás kategória
pályázati feltételek: https://kszgysz.hu/images/hirek/dij/2023/vallakozas2023.pdf

Egyéni kategória
pályázati feltételek: https://kszgysz.hu/images/hirek/dij/2023/egyeni2023.pdf

Ifjúsági kategória
pályázati feltételek: https://kszgysz.hu/images/hirek/dij/2023/ifjusagi2023.pdf

Pályázati feltételek

A nyílt pályázati kiírásban meghirdetett díj olyan szervezetnek, intézménynek, magánszemélynek ítélhető oda, amely 2023-ban, illetve az elmúlt években folyamatosan a kiírás céljával összhangban végzett kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységet.  A díjjal pénzjutalom nem jár.
A Környezet Védelméért  díjra a KSZGYSZ tagságán kívüli szervezet, személy is pályázhat, illetve jelölhető.

A pályázás menete 

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. március 11. 23:59

A zsűri döntésének határideje: 2024. március 25.
A díjak átadására a KSZGYSZ által szervezett 23. Országos Környezetvédelmi Találkozó és A Környezet Védelméért Díjátadó Gálán, 2024. április 13-án kerül sor, az Európa Hajón.

A szakmai értékelés                                                                                     

A beérkezett pályázatokat a KSZGYSZ Elnöksége, mint szakmai zsűri bírálja el.

A pályázatok értékelésekor kiemelt jelentősége van a rendelkezésre bocsátott információk minőségének, megbízhatóságának, ezért kérjük törekedjen arra, hogy a jelöléshez kapcsolódó legfontosabb tényeket bemutassa.   A díjazottak nevét és méltatását a KSZGYSZ honlapján közzétesszük, a beküldött pályázati anyagokat azonban bizalmasan kezeljük.

A korábbi évek díjazottjai: https://kszgysz.hu/korabbi-evek-dijazottjai

A Környezet Védelméért Díj 2023-ra az alábbi linken tudnak pályázni:

https://kszgysz.hu/tevekenysegeink/dijak