Nyilvános doktori védés: Gyógyszermaradványok eltávolításának intenzifikálása a szennyvíztisztásban kometabolízissel és nagyenergiájúionizáló sugárzással

Ha érdekel a gyógyszermaradványok eltávolítási lehetősége a szennyvízből gyere és és hallgasd meg Bezsenyi Anikó (Dél-pesti szennyvíztisztító Telep) nyilvános doktori védést.

Mikor és hol? A meghívót és a védés részleteit a IDE kattintva lehet megtekinteni.

Csatlakozz és legyél tagja a MASZESZ Mentor Egyesületének!

Vízre tesszük a jövőt – Segíts Te is! A víz számunkra nem csak szakma, hanem hivatás. Csatlakozz hozzánk és legyél tagja a Mentor Egyesületnek!

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, Junior tagozata és magánszemély tagjai országos egyesületté szerveződtek! Légy Te is a Mentor Egyesület tagja!

KI JELENTKEZHET?

Bármely természetes személy (diák, aktív, nyugdíjas), aki csatlakozási szándékát kinyilvánítja.

MILYEN KÖTELEZETTSÉGGEL JÁR EZ?

Az egyesület tagdíj nélkül működik, a MaSzeSz és a mentoráló szervezetek támogatásával. A tagságot évente, adatfrissítéssel kell megerősíteni.

MIRE SZÁMÍTHATOK, MIT AD NEKEM AZ EGYESÜLET?

Egy elhivatott szakmai körhöz tartozás lehetőségét. A szakmát, a vizet különböző szinteken megismertető, megszerettető programokon való részvételt. Az egyesület mentor programja izgalmas kapcsolatokat, kutatásokban való részvételt és ösztöndíjat kínál.

HOGYAN TUDOK BELÉPNI?

Kérjük jelezzed belépési szándékodat  a jelentkezési lap kitöltésével: https://tinyurl.com/2f8ymzv6

E-mail: mentoregyesulet@maszesz.hu
Facebook: www.facebook.com/maszeszjurta
Linkedin www.linkedin.com/company/maszesz-mentor-egyes%C3%BClet

Intézetünk az ENVIRONTEC powered by Ökoindustria nemzetközi környezetipari szakkiállításon

Az idei évben, október elseje és harmadika között került megrendezésre az ENVIRONTEC powered by Ökoindustria nemzetközi környezetipari szakkiállítás, melyen kiállítóként Egyetemünk Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának Környezetmérnöki és Természettudományi Intézete is részt vett.

Kiállítóként bemutattuk és népszerűsítettük képzéseinket, a rendezvény résztvevőinek figyelmét felhívtuk a duális képzési formára, mely Karunkon már BSc és MSc képzésben, nappali és levelező tagozaton egyaránt elérhető.

Karunk két hallgatója, Székely Áron és Lajter Hanna környezetmérnök hallgatók előadást tartottak az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a KSZGYSZ koordinálása mellett megvalósuló „Kölcsönkapott Levegő” című levegőtisztaság-védelmi szemléletformáló kampányról, melyben sikeresen részt vesz Intézetünk és a környezetmérnök hallgatók.

A rendezvényen mintegy nyolcvan kiállító, köztük számos hazai és külhoni, a környezetiparban tevékenykedő vállalkozás vett részt. A kiállítás három napja alatt számos szakmai rendezvényre is sor került, köztük nemzetközi konferenciákra is a hulladékgazdálkodás (ISWA által szervezett), és kármentesítés (barnamezős területek revitalizációja) szakterületeken. Egyetemünk munkatársai és hallgatói nagy számban látogatták meg a kiállítást, ahol hasznos információkkal gyarapodhattak a környezetvédelmi szakmát gyakorló cégekről, az alkalmazott technológiai újdonságokról.

A kiállítás vendége Hollandia volt, egy központi elhelyezkedésű standon mintegy tíz holland környezetvédelmi vállalkozás mutatkozott be. A hazai vállalkozások közül a kármentesítés, szennyvíztisztítás, hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem szakterületeken tevékenykedő hazai szervezetek nagy számban képviseltették magukat.

Egyetemünk környezetmérnök hallgatóinak a szakmai ismeretek gyarapítása mellett lehetőségük volt megismerkedni, személyesen kapcsolatba lépni a szakterületeken tevékenykedő számos szakemberrel. A kiállítás rendezvényein más kiváló szakemberek mellett előadást tartott Dr. Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár, a rendezvény fővédnöke, Kőrösi Csaba a Kék Bolygó Alapítvány stratégiai igazgatója, az ENSZ közgyűlésének korábbi elnöke, Dr. Botos Barbara Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövet.